Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Erdek'te lodosun yaraları sarılıyor

Erdek

Erdek Belediyesi'ne bağlı ekipler lodostan büyük zarar gören Kanava ve Çuğra Bölgesinde çalışmalar yapıyor. Bölgemizde etkili olan lodos sonrası başlayan temizlik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Erdek Belediyesi’ne bağlı ekipler lodostan büyük zarar gören Kanava ve Çuğra Bölgesinde çalışmalar yapıyor.
Bölgemizde etkili olan lodos sonrası başlayan temizlik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Lodosla birlikte tüm sahiller çöp yığınına dönüşürken, ağaç dalları, çalılar, çitler, park ve bahçeler çevre kirliliği oluşturan plastikler, kağıtlar ve kompozit atıklarla doldu. Çevreye ve denize duyarsızca atılan atıklar büyük kirliliğe yol açtı.
Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, lodosun sona ermesinin hemen ardından temizlik çalışmalarına başladı. İlçede sabahın erken saatlerinden itibaren sahil şeritleri, yollar ve parklarda, ağaç dallarına, çalılıklara, park ve bahçelerde biriken atıkları toplamak için yoğun bir çalışma temposu içine girildi

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, lodos fırtınasından dolayı ilçede yaşanan olumsuzların ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, vatandaşlardan çevreye zarar verecek atıkları başta denizlerimiz olmak üzere gelişi güzel çevreye atmamalarını istedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kırsal mahallelerde (eski köyler) yaptığı incelemeler sırasında bu bölgelerde önemli bir hasar olmadığını gördüklerini belirtirken, “En çok hasar Erdek merkezinde. Bu hasarın mali bilançosunu belirlemeye çalışı yoruz.” dedi.
Belediye Başkanı Sarı, kısa sürede ilçe merkezindeki onarım çalışmalarını tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli